Keuringen

Als werkgever moet u in staat zijn schriftelijk bewijs te kunnen overleggen waaruit blijkt dat u alles in het werk heeft gesteld om uw werknemers te beschermen voor ongelukken. De beste en juridisch gezien meest waterdichte methode is om inspecties uit te laten voeren conform de onderstaande keuringsmethoden. WGGT  kan u deze keuringsdiensten aanbieden waarin we gespecialiseerd en bevoegd zijn;

 

– elektrische apparatuur en werktuigen (NEN 3140), denk hierbij bijvoorbeeld aan slijptollen, haspels, draaibanken, zaagmachines,microscopen. Eigenlijk alles met een uitneembare stekker, of dit nu gewoon netvoeding of krachtstroom betreft is geen enkel probleem. De gebruikelijke interval voor inspectie betreft een jaar. Apparatuur word afgetest en middels een sticker gemarkeerd alszijnde goedgekeurd, er word ook een ID code aangebracht op het apparaat, deze ID code komt overeen met het rapport wat per apparaat uit word gedraaid. Op deze manier heeft u ten alle tijden een waterdicht verhaal te overleggen aan de Arbeidsinspectie of ISO inspecteur. Wij beschikken over het vakmanschap NEN 3140 dit houd in dat we ook gespecialiseerde en erkende monteurs zijn voor reparaties aan al uw elektrische apparatuur.

 

keuringen 1

 

-Klimmaterialen en gordels (NEN2484),  denk hierbij aan trappen, ladders en steigers. Maar vergeet niet dat ook valbeveiliging voor werken of sporten op hoogte hier een onderdeel van is. De gebruikelijke interval voor deze inspectie betreft een jaar. Klimmaterieel word voorzien van een sticker en gecodeerd waarna er ook een rapport van word geschreven.

keuringen 2

 

Hef- en Hijsmiddelen, dit betreft handtakels, kettingen, domme krachten en diversen soorten sluitingen om hijswerk mee te borgen etc. Ketting- en Hijswerk moet jaarlijks gecontroleerd worden en worden voorzien van de juiste kleurcode die de geldigheid voor dat jaar aangeeft. Een gebruiker kan op deze manier meteen zien of een onderdeel gebruikt kan worden of moet worden aangeboden voor keuring.

Keuringen 3

 

 

Verder beschikken we over een goed netwerk waarin we andere diensten aan kunnen bieden om een klant een totaalpakket aan te kunnen leveren zodat u niet afhankelijk bent van zaken doen met meerdere partijen om uw jaarlijkse inspecties op orde te krijgen. Wij kunnen bijvoorbeeld ook voorzien in brandblusmiddelen en EHBO paketten. Een installatietest behoort ook tot de mogelijkheden.

Onze rapportage methode is van dermate hoge kwaliteit dat een ISO certificaat behalen voor uw organisatie geen enkel probleem zal opleveren wat betreft te inspecteren onderdelen. Hier heeft u zelf geen omkijken meer naar, want alles word in een keurige map door ons aangeleverd en kunt u direct overhandigen aan de Arbeidsinpectie of ISO inspecteur.

Vraag ons om een vrijblijvend adviesgesprek om in kaart te brengen wat de WGGT qua keuringen voor uw organisatie kan betekenen.